2010. július 13., kedd

Múltam fehér foltjai

2005-ben (rajongásom jeléül) két PÁLOS tortát is készítettem. Igen: marcipán borítással!
A másodikról már majdnem el is feledkeztem, pedig nagy eseményre készült. Leendő bérmaapukám szülinapjára csináltam. Akkoriban vették föl pálos jelöltnek, és nagy Szűzanya tisztelő is volt (fogadalmat később tett, de egy másik szerzetesrendben). A TORTA: Csokis piskótán fehér máz, rajta világoskékkel a neve szintén marcipánból, 2 számgyertya és a torta szélén piros marcipánlángocskák, amik Boldog Özséb látomását voltak hivatottak felidézni!!! :)
(A fotón inkább a fiatalember feledhetetlen mosolya látszik, így ezt a műalkotásomat most nem közlöm, inkább csak a másikat.)



TORTA II.: nagy merészség volt vonatoztatni, de megérte. Levittük az Alföldre :) Szintén csokis piskóta, benne szilvalekvár réteg (én a marcipán alá is tettem, akkor jobban ráragad a kinyújtott egyszínű marcipánlap a kész tészta tetejére és oldalára). A címert késsel mintáztam, lehet kapni a Szamosnál különböző színű hengereket (olyan mint a gyurma). Pepecs munka volt, még papíron is megterveztem: sárga cipó a holló csőrében, és piros az oroszlánok nyelve...

2 megjegyzés:

Ildikó írta...

Ez tetszik. Jó, hogy leírtad, hogy csináltad. Hátha kedvet kapok egyszer hozzá. Ügyes vagy !

Őzike írta...

Eszméletlen, milyen türelmed van... Nekem sose volt kitartásom az ilyen manuális dolgokhoz. Gratula! :-)