2010. július 20., kedd

Kilenced MM 2.

Adj hálát velem együtt a jó Pásztornak, hogy nem hagyja elveszni tékozló báránykáit, hanem kopogtat türelmesen és ha meghalljuk végre Őt: szívesen megbocsát.
(...)
Pusztán azért is ferde szemmel néztek rád, hogy be mersz lépni a szobába, ahol körbeülték az asztalt. Miért? Érthetetlen az emberek előítéletessége. Hát nem tudják, hogy Isten bármikor csodát tehet és a megtérés sohasem késő? Mit számít a múlt, ha egyszer ráléptünk a helyes ösvényre?
(...)
Hogyne hajolt volna le a legnagyobb jóság ehhez a bűnös nőhöz, akiben testvérére ismert? Mária Magdolna a könnyeivel nemcsak Jézus lábát, de saját magát is tisztára mosta.
(...)
Megadta neki, amit mindannyiunknak gyakorolnunk kellene felebarátinkkal szemben: a puszta lehetőséget. Mi azonban bezárjuk konokul szívünk ajtaját, parancsolóan elküldjük az elesetteket, és zárt kapuk mögött kevélykedve csámcsogunk.
(...)
Mária Magdolna mérhetetlenül szerette szabadítóját, a Messiást. A mai napig el kell tűrnie, hogy összekeverik szent érzelmeit a testi szerelemmel.
(...)
Jézushoz hasonlóan nagy tanító hírében állt, s nő létére sokat prédikált szerte a világon. (...) Mária Magdolnáról legendája hirdeti, hogy élete végén nő létére prédikált a népeknek. Azt is mondják róla, messzi földeket bejárt, sőt 30 évet egy remetebarlangban töltött.
(...)
Mária Magdolnának csodájára jártak férfiak, nők, gyermekek. Ő vihette meg a feltámadás örömhírét is a tanítványoknak! Bárcsak nyelvem hozzá méltóan hirdetné az evangéliumot minden időben, és bűnös dolgoknak még csak gondolata se hagyná el a szívemet. Szűzanyám, védelmezz minket a kísértésektől és a gonosz lelkektől, űzd el környezetünkből az ördögöket.
(...)
A szüzesség lilioma nincsen kezében, de a tisztaság koronája bizonnyal ott ragyog Mária Magdolna fején.
(...)
követve Jézus példáját: megtanult szeretni. (...) vállalta az önmegtartóztatást, majd a teljes vezeklő életmódot. Ő ehhez kapott kegyelmet. Nem kell mindenben követnünk, elég abban, hogy figyeljük hivatásunkat, és lássuk el azt ahogy csak erőnkből telik. Imádkozzunk, hogy meghalljuk a Szentlelket és megértsük, mit kíván életünkkel az Úr.

Nincsenek megjegyzések: