2010. július 2., péntek

Undorító

Sok istentelen film van, általában nem nézek meg ilyen dolgokat, most mégis horgomra akadt egy borzalmas DVD. Hónapokkal ezelőtt láttam a filmet, de mély benyomást tett rám egy jelenet, amin azóta is el vagyok borzadva. Egy mérhetetlenül hazug, félrevezető, csúnya, gonosz történéssorozat. Az egész film szörnyű, de itt valami akkora szarvashibát követtek el a készítők, hogy vagy teljesen tudatlanok, vagy pedig méltók a gyehenna tüzére.


Casanova visszatérése
A film főszereplője Alain Delon, aki sajnos jól alakítja a visszataszító öreg Casanovát, aki "pénz híján kénytelen mindenütt természetben fizetni". Nem is ezzel van a bajom, mert ettől még átlagos lett volna az "élmény". Ami miatt ide kívánkozik a téma, azt az egyik szeretője műveli "érte".
Casanova beleszeret egy kiskorúba, akit egy hajdanán tönkretett, immár többgyermekes családanya otthonában fedez fel. Ez a háziasszony (számomra érthetetlen módon) borzasztóan örül, hogy Casanova még egyszer feltűnt az életében, és felkínálja idős bájait ÚJRA a férfinak. Casanova azonban visszautasítja mondván, hogy szerelmes lett a kislányba, és addig nem szolgálja ki a hölgyet, míg ki nem IMÁDKOZZA, hogy egy éjszakát a kiskorúval tölthessen.
A nő bemegy hát a kápolnába, összetör egy üveget és beletérdel a szilánkokba, és úgy könyörög a szobra előtt a SZŰZANYÁHOZ. Iszonyatos önmagában is, de attól még inkább, hogy a nézőkkel elhitetik, hogy ezek után Isten (?) teljesíti az asszony kívánságát, és Casanova megrontja a gyermeket, méghozzá igen aljas módon. Természetesen a vágyott fizetségét nem kapja meg érte a nő, de erről már nem is esik több szó, a lényeg a perverz agyszülemény létrejötte. Nagyon bánom, hogy végignéztem.

2 megjegyzés:

Mirjam írta...

Az oldalt látható képről(a legújabbról), Edward Poppe atya jutott eszembe. Röviden itt lehet olvasni Róla:

http://www.ppek.hu/konyvek/sugemb01.txt

Írt egy levelet is paptestvéreinek az életszentségről.

Mária Magdaléna írta...

Az ólomüveg-ablakra gondolsz?