2010. július 19., hétfő

Világinak maradni 8.


Kérem, ez itt nem egy szőrös nő! Hanem egy szuper ábrázolás Mária Magdolnáról: angyalok, mosoly, remeteruha, sörény, glória. Nagyon hasonló Egyiptomi Szent Máriához, aki a hagyomány szerint szintén egy kurtizánból megtért remete volt.
S hogy miért kerülhet bele Bűnbánó Magdalai Mária a világinak maradni sorozatomba? Mert egy olyan nőt példáz, aki egyedülálló maradt, mégis megtalálta az útját. Isten akaratában megnyugodva, Krisztust követve a Szűzanya mellett találta magát a kereszt alatt, majd remeteséget választva, vállalva megjárta ő is a Golgotát, és most ott ragyog a szentek között.
Miben tudjuk őt utánozni? Alázatosságban, őszinteségben, szeretetben, odaadásban, odafigyelésben, de ezt a felsorolást bárki kiegészítheti!

5 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Pedig mekkora poén lenne már! A szőrös nő.

(Megragadott a lényeg. :D)

Ildikó írta...

Amikor ez a kép készült még lehetett ilyen, mert nem volt divat a gyanta meg a borotva a nők körében. (A régi korokról készített filmek tévesek, mert a mai kor divatja szerinti emberek vannak benne visszahelyezve a régi idők ruháiba meg környezetébe.)Ha nagyon eldugott faluba megy az ember még ma is láthat esetleg ilyesmit.

Mária Magdaléna írta...

Hahha.
De Mária nem volt hormonzavaros!

Ez a szőrösség azért van így ábrázolva, mert Jézus halála után Mária Magdolna remeteségbe vonult. A remeték attributuma ez a szőr. Remete Szent Pál testét pálmalevelek borították, de a női szentek nem voltak ilyen "igényesek". Ők (ld. Egyiptomi Máriát például) ruha nélkül éltek az erdőben / barlangban...
Majd rakok fel képeket erről!!!

Ildikó írta...

Ruha nélkül. Ez durva.
Egyébként ahhoz, hogy egy nő valamennyire szőrös legyen, persze nem mint egy gorilla, ahhoz nem kell hormonzavarosnak lenni. Sok nőnek van erős szőrzete a testén.

Mária Magdaléna írta...

Persze, tudom. Főleg a fekete hajszín miatt a karon is jól látható lehet a mindenkit borító testtakaró :)
S hogy miért ruha nélkül?
Évek alatt még ennyijük sem maradt. Ebben is Krisztust követték, aki a kereszten anyaszülten áll. Az engesztelőkről a remeteségben foszlott le a ruha. Ígértem a képeket, a héten meglesznek!