2010. július 8., csütörtök

Kármeliták eledele

Barátnőm hívta fel a figyelmemet a tényre: 18 éves kor fölött felveheted, de alatta csak eheted a Szűzanya ruháját... (Ez itt egy igazi skapuláré.)



A "katholikus ámerikai asszonyok újból tarolnak"... (A következő kép viszont torta!)




Reina Nicolasa levélben kérdezi tőlem:
"Felvetted már... akarom mondani, feletted már a skapulárét?"

Kármelhegyi Boldogasszony ünnepe: 2010. július 16. péntek

7 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Jól tetted, hogy feltetted. :)) Szerintem még sok jó bejegyzést lehet írni majd ezen ámerikai menyecskék túltengő kreativitásának gyümölcseiből.

Mirjam írta...

A CC kapcsán eszembe jut Einstein: "Két dolog végtelen:az emberi butaság és a vilagegyetem,bár az utóbbiban nem vagyok biztos."

Őzike írta...

A következő szülinapomra a pálos címert kérem torta formájában, marcipánbevonattal.
Nyami.

Bocccs, rossz vicc volt. :-/

Romualda írta...

Ezt nem teljesen értem, mert csecsemők is felvehetik.

Mária Magdaléna írta...

Kedves Őzike!
A fenti tortát lekésted. Neofitaként Budapestről levittem egy ilyen tortát Petőfiszállásra a pálosoknak 2005-ben vonaton!!! Csokis piskótát borított fehér marcipán bevonat, rajta domborműként barna fatörzs, zöld pálma, 2 sárga marcipánoroszlán, egy marcipánholló kenyérrel. Már-már a blaszfémia határát súrolta, de naggggyon finom volt.

Mária Magdaléna írta...

Kedves Romualda!
Ezt férjem is mondta, de most nem tudok kellőképpen utánanézni. Valaki írja meg kérem pontosan, hogy ki veheti fel a skapulárét és mikor... (vagy majd később rákeresek)

Romualda írta...

Egy kármelita által írt könyvecskében találtam utalást erre (Győr, 1902): "Édes hazánkban a szent vállruha viselőinek száma mindegyre gyarapodik. Sok helyen magok a lelkipásztorok karolták föl örvendetes módon e társulatot. Innét van, hogy nem egy édes anya még csecsszopó gyermekét is beiratja e társulatba és megszerzi számára a szent vállruhát."
A másik szöveget nem találom, de az arról szól, hogy mivel csak a viselés kötelező, ezért csecsemők is felvehetik.