2010. július 4., vasárnap

Civilben

Férfiak, így is lehet!



Vértanúságra fel!

8 megjegyzés:

Ildikó írta...

Érdekes, mert most vasárnap én is csináltam egy olyan képet, amin ez az ing és ez a kereszt látható, de én Márianosztrán készítettem a felvételt.

Mária Magdaléna írta...

Bizony EZT a zöld inget és EZT a Márianosztrán szentelődött keresztet csakis egyvalaki hordja...

Ildikó írta...

De más (mint pl. te is és még mások is) mást hord és az is szép.

Mária Magdaléna írta...

Hogyne!
Igazából nem is javallott így mászkálni, csak kivételes helyzetben/esetekben. Ez most egy ilyen életállapot, de a fenti fotót elegendőnek érzem kitenni, nem kell erről írni is...

Ildikó írta...

Érdekes amit írtál, mert sokan hordják, ami hordanak és úgy mászkálnak vele világiak is és nem csak kivételes esetekben és ezt én így is tartom korrektnek. Aki hord valamit az ne tegye függővé a hordását attól, hogy éppen hova megy. Ez a bátor keresztény.
(Megjegyzem én nem hordok semmit, tehát én nem vagyok bátor keresztény, csak rejtőzködő.)
Üdv: Ildikó

Mária Magdaléna írta...

Nekem skapulárém van, kármelita barna skapuláré. Kötelező állandóan hordani, ez a Szűzanya által adott ruha, ami helyettesíthető a megfelelő éremmel is.
Régen, míg nem volt skapulárém, hordtam láncon a nyakamban csodásérmet vagy pici arany keresztet. Sőt, én hajlamos voltam szenteket is magamra aggatni, még Pádiai Antalos medálom is volt, sőt Szent Mihály főangyal, Kis Teréz, Irgalmas Jézus, Szent Rita stb.
Táskádban is hordhatsz szentelményt!

Ildikó írta...

Most jut eszembe régen hordtam egy kis keresztet a zsebemben.

Romualda írta...

Nagyon érdekes ez a kép és tetszik:)

Az ortodox hívőknél kötelező a kereszt viselése éjjel-nappal, szigorúbb kolostorba vagy templomba nem engednek be olyat, akin nincs (persze medál is lehet, nem kell nagy méretű).

Gyönyörű tanúságtétel ez a kereszt Szent Benedek atyánk mellett!