2010. június 9., szerda

Tinibálvány az énekeskönyvben!

Igazából nevettem a dolgon. Nem is akarok nagyon belegondolni. Valljuk be, gyakorlatilag mindenki van/volt/lesz tizenéves. Reméljük, kinövik...

Egy református iskolában dolgozom. A keresztény tini is olyan, mint a többi, általában szereti a sztárokat, és a kislányok rajonganak pl. a külföldi énekesekért meg a világsztárokért. A protestánsok pedig ugye tiltják a szentképeket... mit tehetne hát szegény gyerek, beleteszi helyettük valamelyik popikon képét könyvjelzőnek az ÉNEKESKÖNYVÉBE. Sőt. Horribile dictu: a "szerelmének" még a nevét is beleírja a kötet hátsó lapjára.
Az alábbi példányt ma találtuk!




Ráadásként - ha ennyi nem lett volna elég - nemrégiben rákerestem a rózsafűzér kifejezésre a google-on. Legnagyobb megrökönyödésemre pont ugyanerről a sztárocskáról dobott ki egy képet, amihez egy blogger írt találó kommentárt.



"A Krisztusnak beszéde lakozzék ti bennetek gazdagon, minden bölcsességben; tanítván és intvén egymást zsoltárokkal, dícséretekkel, lelki énekekkel, hálával zengedezvén a ti szívetekben az Úrnak. Kolossé 3:16." (A református énekeskönyv fülszövege.)

"az Úrnak"... de melyiknek?! Csak remélni tudom, hogy nem a fenti énekesre gondol a kis tulajdonos, mikor a szent zsoltárokat zengedezi... :)

2 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

A tanulság: nelegyé református :)))

Ildikó írta...

Ki tudja Timberlake miért vett fel egy ilyen pólót. Talán ő is katolikus lenne ? Vagy csak vonzzák a misztikus dolgok ? Úgy is nézhetjük a dolgot, hogy azzal, hogy botrányt keltett a pólója a katolikusságot népszerűsíti, mert egyáltalán beszélnek róla, hogy mi az a pólóján.
A tini leány, azért rakta be a képét, mert az ideálja, jó viszonyulás esetén nincsen vele gond.
Valószínűnek tartom, hogy a katolikus tinik között is van ilyen jelenség nem csak a református tinik között, mert ez a korral jár és ahogy jött úgy megy...