2010. június 23., szerda

Erdei kápolna?!

Kezdek olyan lenni, mint a Szeretet újság :)
Találtam egy humoros írást nyomtatásban, amit ezennel megosztok a gyanútlan (ide)kirándulókkal:
"Egy angol hölgy kies német falut választott csöndes nyári üdüléséhez. Minthogy nem tudott jól németül, levélben a helybeli tanítóhoz fordult bizonyos előre megszerezhető felvilágosításért. Egyebek között a W.C. iránt is érdeklődött, csakhogy a német tanító nem ismerte ezt a rövidítést és a paphoz fordult.
A pap feltételezte a ladyről, hogy vallásos nő, és alighanem a Wood Chapel (azaz Erdei Kápolna) után érdeklődik. Készséggel szolgált hát pontos levélbeli tájékoztatással:
Tisztelt Asszonyom!
A WC kb. tíz kilométernyire van a háztól, amelyben Ön lakni fog, de keddi és pénteki napokon zárva van; ez talán kissé kényelmetlen lesz Önnek, ha megszokta a WC rendszeres látogatását. De bizonyára örömmel hallja, hogy sokan ott szokták tölteni egész napjukat, még élelmet is visznek magukkal. Nyáron mindig sok ember van ott, miért is tanácsosnak vélem, hogy idejekorán induljon majd oda. Mintegy nyolcvan ülőhely van benne, de ha mégis túl későn érkezne, talál ott bőven állóhelyet is. A harang tíz percig szól a WC bezárása előtt.
Mindez szép fenyőerdőben van, a kilátást is elragadónak fogja találni, s bizonyos, hogy jól hallja majd a leggyengébb hangokat is..."

1 megjegyzés:

Mirjam írta...

Ezen annyit nevettem!!!! :))) Köszönöm!!! :)