2010. június 24., csütörtök

Benne leszünk a tévébe'

Itt is felhívom a figyelmet, hogy lesz egy riportfilm a Káptalanról, katt a hírért ide:
ÚTMUTATÓ
Remélem jó lesz, egy ismerősöm felveszi nekem DVD-re, ami rendelhető, illetve kölcsönkérhető lesz.

12 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Fenn lesz sztem az m1 honlapján, mint visszanézhető műsor. Én akkor, amikor vetítik, robogni fogok a Városba. :(

Mária Magdaléna írta...

Miféle szomorúságos szmájlit látok itten?!?
Igenis tessék csak robogni a Városba. A tévéműsor megvár!

Reina Nicolasa írta...

Jaj nem tudom az ott miért.

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

sőt: Bp

Így már jó? :D

Ildikó írta...

Megnéztem a várt műsort, de olyan rettentően nem voltam tőle elragadtatva.

Mária Magdaléna írta...

Ez szubjektív vélemény?
Én csak jót hallottam róla, de magam még nem láttam. Állítólag nagyon színvonalas volt!

Ildikó írta...

Konkrétan az egyik nyilatkozó személlyel volt bajom. A hozzáállásából és beszédéből egyértelműen kiderült, hogy a műsor elején beolvasott pápai levél "nem igazán érdekli", hanem inkább a saját véleményét hangoztatja és a saját meglátását is elég érdekes módon jellemzi, ami nem keresztényi erényről tesz bizonyságot. Ebből műsort csinálni nem tartom szerencsésnek. De az persze az ő személyes dolga, meg azoké is, akik ebből műsort csináltak. Egyébként olyan szempontból mindegy, hogy sok ilyen katolikus van, aki ezt meg azt nem tartja jónak, ami az Egyház így vagy úgy szabályoz, csak talán nem áll ki a nagy nyilvánosság elé és nem hangoztatja.

Mária Magdaléna írta...

Jó humorod van, hiszen te is elég szabadon értelmezed az egyházat. Az viszont igaz, hogy nem állsz ki a tévébe a "nagy nyilvánosság" elé...

Ildikó írta...

Így van és nem is állnék, mert mások is vannak rajtam kívül az Egyházban és nekik jó az a rend ami van úgy, ahogy van és ezt én tiszteletben tartom és figyelembe veszem azt, hogy ők vannak többségben és az Egyháznak ezért nem biztos, hogy az az érdeke, hogy én elmondjam a véleményemet nyilvánosan. Ha valamit mondanék a TV nagy nyilvánossága előtt az vagy legyen olyan, ami építő mások és az Egyház számára vagy akkor nem mondanám. Ez persze megint csak az én véleményem. (Az persze egy másik dolog, hogy az ember a barátival vagy egy pappal megbeszéli, hogy miről esetleg milyen gondolatai vannak. Azt sem gondolom, hogy ha valaki annyira máshogy érez igaznak valamit, akkor mondjon le erről az elképzeléséről, csak a közösség és az egyén viszonyát is figyelni kell.)
Egyébként mindegy, mert valószínű én leszek az egyedüli, aki ír erre a blogra, akinek ezzel gondja van...

Őzike írta...

Nem láttam (még) a műsort, úgyhogy nem azzal kapcsolatban mondom, csak úgy általánosságban: az ÉPÍTÉS fontosságában nagyon egyetértek Ildikóval. Szóval hogy a szavaink, cselekedeteink építő jellegűek legyenek. Erről néha elfeledkezünk - jómagam nemrég kaptam ezzel kapcsolatosan egy szeretetteljes lelkipásztori leszúrást... :-)

Ildikó írta...

Nem tudom mondhatom-e ezt Őzike, de sejtem kitől kaptad az a lelkipásztori leszúrást.

Annak a nyilatkozónak a beszédével ez volt a bajom, hogy amit csinál azzal nem éppen az Egyház egységét mozdította elő és pont ebben fütyült a pápai iránymutatásra, illetve még pluszban az amilyen színben saját tevékenységét feltüntette a keresztény szerénységnek még a látszatát is nélkülözve.
Na ígérem nem írok már erről többet még akkor sem, ha valami válasz érkezik nekem, mert amit akartam leírtam. Mindenki más persze a véleménye egy adott dologról és ez így természetes.

Mária Magdaléna írta...

Azt hiszem, ez az, amit nem mi, hanem az utókor fog eldönteni. Kár lenne ítélkezni arról, hogy előremozdít-e ez bármit vagy épp ellenkezőleg, vagy hogy dr. Földváry Miklós fütyült-e a pápára vagy épp ellenkezőleg, vagy hogy nagyképű-e vagy inkább lehetne álszerény.

Szerintem nagyon jó, hogy nem csak elméletben tanítja a liturgiát, hanem ez a csapat a gyakorlatban is bemutatja, hogy bizony lehet így is, és a pápa ezt egyértelműen maximálisan támogatja.
Kérlek Ildikó írj nyugodtan!
Mindenkinek fontos a véleménye, így igaz.

Ildikó írta...

Nem. Köszi. Már befejeztem erről, mert annyit nem ér az egész, meg talán nem is érdekel már ez ettől jobban, mert nem az én asztalom ez az egész dolog és nem is múlik a véleményemen semmi. Most látom azt írtad neked fontos. Ez jó. Szerintem meg nem fontos, mert nem számít.