2010. június 18., péntek

A barbinők támadnak!

Óriási baki -például hittanon- a mi történne, ha Jézus ma is élne kezdetű, eleve eretnek kiindulású felvetés. Tök mindegy, hogy például Ő lenne-e a bloggerek királya vagy sem, mert Ő ÉL és uralkodik mindörökkön örökké.
- És figyuuuu... ha Szűz Mária a 21. században születne, akkor lenne Barbie babájaaaa???
Puff neki. "Sajnos" a Barbie témával kifogtam az aranyhalat (aranyhajat). Ha kivánhatnék, inkább visszadobnám, de előbb eltöröltetném az összes Barbie-t a földről.


A kultusz ugyanis például az alábbit eredményezheti:

Sőt találtam egy képet, ami választ adhat, miért távoztak tömegesen az anglikánok a katolikus egyházba:


Hová merészkedünk még, mi nők? Meddig ér a takarónk? (Akarom mondani: miseruhánk?)



Bárcsak inkább katolikus papjainkon látnék többször reverendát! Meg egyáltalán több papot.

Akár reverenda nélkül is, csak legyen sok jó férfi pap!
Ó, Istenem, segíts meg! Szűzanya, könyörögj érettünk!

6 megjegyzés:

Ildikó írta...

Miket nem lehet találni az interneten ? Nem is olyan rossz, csak szokatlan a látvány. A kislányoknak lehet vele álmodozni a papi hivatásról. Inkább szerzetesnői barbi babát kellene gyártani, annak értelme is lenne, mert a nőket nem fogják engedni papnak, bár most az áttérni szándékozó anglikánok katolikus egyházba való befogadásakor azt hiszem felmerül majd ez a probléma a nőkkel, mert ott vannak női papok és ha a nős papokat átveszi a Katolikus Egyház gond nélkül,azzal az indokkal, hogy ők már papok, akkor fel fog merülni ez a kérdés a nők vonatkozásában is, hiszen azok is papok, akkor miért járjanak el velük máshogy. Ez érdekes lesz majd.
Egyébként meg a csoda sem tudja, azért létezhetnek olyan női személyiségi karakterek, amik meg tudnának felelni a papi hivatás kihívásaiban. Vannak elég erős hitű hölgyek, akik ráadásnak jól tudják kezelni, terelgetni az embereket a jó irányba és ugyanakkor megvan bennük a kellő alázat és odaszánás is az Egyház és Isten felé, az ilyen hölgyek jók lennének papnak, csak lehet, hogy nem olyan papság kellene nekik, mint a papoknak, hanem inkább olyan szerzetesség és szerzetesi ruha és kinézet változatlanul és csak a szentségi felhatalmazás fokát kéne nekik mellé megadni, hogy ha nincsen pap, hiány van belőle egy adott helyen, vagy ha valaki személyesen ragaszkodik az ő szolgálatukhoz, mert gyógyítást vagy más isteni kegyelem közvetítését tapasztalta rajtuk keresztül, akkor be tudják a papot az ilyen különös kegyelemmel megáldott szerzetesnők helyettesíteni a szentségi élet terén. Tudom most ledöbbent talán mindenkit ez amit írtam, de csak azt írtam le amit gondolok.

Mária Magdaléna írta...

Az anglikánok az Egyházban kb. úgy lehetnének, mint a görög KATOLIKUSOK. (A görög katolikusoknál is vannak házas papok.) De én úgy tudom, hogy akik az anglikánoktól átjöttek, azok pont a nők nyomulása miatt jöttek át meg a papok elhajlásai miatt (homoszexuális párok összeadása stb.). Remélem soha nem fordulhat elő, hogy a katolikus egyházban női papokat engedélyezzenek. Remélem érthető, hogy a fenti Barbie-k valószínűleg PROTESTÁNS beállítottságúak...

Reina Nicolasa írta...

Protestáns beállítottságú barbik?! Térítsük meg őket! Le a papi ruhával, rájuk a hosszú szoknyát meg a csipkekendőt!!!!!! Rózsafüzért a kezükbe! Az eretnek mindenüket!!!

Egyébként míg az első pár kép mosolyogtató, addig az utolsó a szívembe mar. Merthogy számomra az utolsó az a férfias papviselet - megbízható, atyai, határozott. A többi "csak" az a lepedő, amit manapság miseruhának hívnak.

De ez az utolsó... ez egészen fáj. Nem akarom hogy én, vagy bármely leszármazottam megélje azt, hogy ilyet hord egy nő, hogy nő pap lesz, egyszerűen nem nőket kell pappá szentelni, hanem azt elérni, hogy férfiak akarjanak papok lenni, vállalni ezt a hivatást, többek közt azzal, hogy tiszteljük őket, hogy felnézünk rájuk. Sajnos bizonyos tradicionalista körök is lekezelően beszélnek a papokról és a püspökökről, nem tisztelik őket. Persze, van, aki modernista és rémes dolgokat csinál és mond, de ő a PAP. Imádkozni kell érte. Aztán szerintem az sem növelné a papi pálya vonzását, ha nők is lehetnének azok, SŐT! Nagyon rombolnánk a papság presztízsét. Ha nőként hideg ráz a női papoktól, vajon egy férfinak egy hogy tetszhet..

Őzike írta...

Csatlakozom. Remélem, SOHA, A VILÁG VÉGÉIG, nem fordulhat elő a katolikus egyházban sem nők pappá szentelése, sem nős férfiak pappá szentelése.
Isten tartsa meg sokáig a hagyományhoz hűséges szentatyánkat.

Ildikó írta...

Igen. Ha úgy lenne egy nő pap, hogy felvenné a papi öltözék bármelyikét az engem is taszítana méghozzá nagyon.
A megszentelt élet ruháját hordó és a hívek ragaszkodása..által már papi funkciókban eleve belekényszerülő szerzetesnőtől viszont nem rázna ki a hideg, ha megtudnám, hogy az Egyház megadta neki a szenteltségi fokot a munka mellé, amibe Isten a szerzetesnőt beleállította. Persze a fő cél az lenne, hogy legyenek elegendően a pap és olyan papok, akik tényleg el tudják látni azt a feladatot,amivel Isten a papokat megbízza.

Coracias írta...

Nem akarom elkeseríteni Őzikét (sem) de az alábbi cikket nemrég olvastam.
http://www.magyarkurir.hu/?m_op=view&id=33009&rovat=1
Kiemelném, hogy ezt II. János Pál egy 1980-ban kiadott rendelkezése tette lehetővé, ami bizonyos feltételek megléte esetén engedélyezi házas férfiak pappá szentelését is.