2010. június 11., péntek

72 órán belül?

A metróban ma reggel a következő nagyméretű plakát fogadott:

"VÉLETLENÜL VÉDETLENÜL"


A képen egy kényelmesen pöffeszkedő fiatalember, és egy szorongó SZŐKE liliomszál (?) látható.
Rákerestem a témára: Véletlenül védetlenül címmel indított "abortusz ellenes" kampányt a Magyar Család- és Nővédelmi Tudományos Társaság. A "sürgősségi fogamzásgátlást" népszerűsítő kampány állítólag a megfelelő szexuális és erkölcsi nevelésre is buzdít, ugyanakkor tudatosítani kívánja a fiatal lányok körében azt, hogyha "megtörténik a baj, ha a szeretkezés előkészületlenül, váratlanul történik, vagy a fogamzásgátlásban valamiféle hiba-baleset csúszik VAN megoldás, van ESÉLY a nem kívánt terhesség elkerülésére". (www.drinfo.hu, www.neesspanikba.hu)

A TÉNYEK

"Ma Magyarországon 12 percenként esik teherbe úgy egy nő, hogy nem szeretné megtartani kisbabáját."
"Ma Magyarországon 1000 szülésre 450 abortusz jut."

Egyesek a megtapadástól számítják a terhességet, de az emberi élet valójában akkor kezdődik, amikor egy hímivarsejt és egy petesejt találkozik. Isten ettől a pillanattól kezdve szereti lélekként ezt az új lényt, akit még az édesanyjának sincs joga meggyilkolni.

VÉLETLENÜL?

Véletlenek nincsenek. "Szeretkezni" se lehet véletlenül. Olyan persze van, hogy a lelkiismeretét valaki letompítja különféle módokon, de akkor már eleve nem beszélhetünk véletlenről, hiszen a tompítás tudatosan történt. Ha egy nő él fogamzásgátlással, abban az esetben is hasztalan keresem a véletlenséget. Eleve tudatosan vét Isten ellen. Mi az, hogy valakit előkészületlenül ér egy nemi aktus? Ez csak dobálózás a szavakkal. Hol itt a beígért erkölcsi tartalom? Az esemény utáni tabletta ugyanúgy bűn, mint bármelyik fogamzásgátló eszköz. Ne ringassa senki magát abba a hiú reménybe, hogy "mivel még nem tudja, hogy egyesültek-e az adott sejtek, így a tabletta nem is minősül terhességmegszakításnak". Minden tettünkről számot kell majd adnunk!

VÉDETLENÜL?

Hogy van képe a fenti Tudományos (?) Társaságnak zászlójára tűzni azt a jelzőt, hogy nővédelmi? Miféle védelem az, ami csupán annyit tud kínálni egy nőnek, hogy ha már megtörtént a "baj" NE ESS PÁNIKBA: szaladj le a patikába, és gyorsan válts ki egy ilyen szert, utána pedig nyugodj meg, elkerülted nemcsak a szülést, de az abortuszt is. Veregesd meg a válladat, te nő, mert nem növelted az abortusz-statisztikát! Veregesd meg a válladat, te nő, mert van rá esélyed, hogy nem vagy gyilkos a szó szoros értelemben.
Mitől védi magát a fenti értelemben "védett" nő? Fogamzásgátlóval óvja magát a Mennyországba vezető Úttól, védekezik az Isten ellen, védekezik egy lélek megszületése ellen, védekezik az anyaság ellen, védekezik a tisztaság ellen, védekezés az önbecsülés ellen, védekezik az egészséges élet ellen stb.
Ez a "nővédelmi társaság" pedig szerintem se a nők testét, se a nők lelkét, se a nők párkapcsolatát, se a nők erkölcsét, se a nők tisztaságát NEM védi. Egyáltalán semmit se véd - a gyártó cég pénztárcáján kívül...

MÉGSE ESS PÁNIKBA...

Kedves nők! Van megoldás. Nem kell nemi életet élni házasság előtt. Ilyen egyszerű. Aki szeretne gyermeket, az házasodjon meg. Aki nem akar gyermeket, az tartóztassa meg magát.

15 megjegyzés:

Mirjam írta...

Ez aztán az "abortusz ellenes" kampány...

Mirjam írta...

Megnéztem a Ne Ess Pánikba oldalt, és olyan, mintha direkt arra tervezték volna, hogy a fiatal lányokra tönkretegye. Mert leginkább a fiatalok a célcsoport, idősebbeknek a másik gyilkos eszközt szokták ajánlani: a spirált(statisztikailag évente k.b. 85% az esély, hogy megölik a gyermeküket az ilyen párok).

Felnőtt lettem -> A nőgyógyásznál. => a nemi aktust egyelővé teszik a felnőtté válással; más sem kell 13-14 éves tiniknek.

Borzalom. A honlap szerkesztői sok ember életét veszélyeztetik...

Coracias írta...

Kéne valami jó kis ellenkampány, akár az Egyház is kezdeményezhetné.

Névtelen írta...

6. Ne paráználkodj!

-Az ellenkampány.

Mirjam írta...

De kezdjük ezzel:

5. Ne ölj!

Mária Magdaléna írta...

Hahó! KAMPÁNYolni a Mennyországgal lehet!!!

(A parancsok csak az oda vezető útra/úton segítenek.)

Coracias írta...

Ilyesmire gondoltam, amit a Magzatvédő Társaság ír, amikor ellenkampányra gondoltam: http://www.communio.hu/meh/hallotta.htm ,
meg arra, hogy Kerényi Lajos atya által indított Tiszta Szívek Mozgalmat propagálni kellene minél szélesebb körben.
Fontos lenne szerintem az ellenirányú tájékoztatás is, hogy tisztában legyenek a fiatalok pl. az életellenes fogamzásgátló módokkal, hogy milyen hatással bírnak fizikai és lelki értelemben is.Sokan nem is tudják hogy az esemény utáni tabletta is gyilkos szer
el sem jut a tudatukig az, hogy 5. parancs. Sőt valakinek az sem világos, hogy az abortusz vagy a mesterséges megtermékenyítés bűn.Persze nehéz nem hívőknek bűnről beszélni. A fiatalok erkölcsi nevelése ha elmarad a szülői házban, később nehéz helyrerakni dolgokat.

Mária Magdaléna írta...

Sőt. Megtörténik a "baj", és esetleg már a saját bőrén tapasztalja meg a károkat, amiket Jézus ugyan be tud gyógyítani, de a seb örök marad.
Talán kéne írnom egy bejegyzést a Természetes Családtervezésről is, ahogy én megéltem. Nem feltétlenül jók a tapasztalataim, de inkább az, mint bűnben égni.

Mirjam írta...

Hedvig, nagyon érdekelne ez a kérdés, de biztos másokat is. Egy dolog, amit a könyvek írnak, és más a valóság.

Névtelen írta...

Kilenc kis gólya leszállt a tóra... ;-]

Unknown írta...

Helló!
Én elvileg katolikus nevelésben nőttem fel, gyakorló katolikus vagyok mind a mai napig. Mind emellett elég szabadszellemű vagyok, ha úgy tetszik, akkor mondják csak nyugodtan: bűnös lélek. Sosem gondoltam azt, ha egyszer teherbe esnék, akkor megszakíttatnám a terhességet, mert mindennek, ami TÖRTÉNIK velünk, annak oka van, meg kell értenünk, és el kell fogadnunk, ha a dolog megváltoztatása rossz irányba vinne minket. Kétség kívül a terhességmegszakítás ilyen.
Azt sem gondolom, hogy mindnekinek ágyba kellene bújni fűvel-fával. A szex nem azért van, hogy kihasználjuk - akár utódnemzésre is, hanem azért adatott, mert -szerintem- a legfélreérthetetlenebbül tudjuk kifejezni vele, hogy az a másik ember mit jelent a számunkra. Még a szavak sem tudják elmondani olyan pontosan. Viszont ilyen értelemben egyértelmű, hogy nem fekszik le az ember mindenkivel: nincsenek ilyen mély érzelmeid mindenkivel szemben. Viszont, ha életed során kétszer vagy háromszor is olyan szerelmes leszel, hogy ilyen módon akarod kifejezni az érzéseidet, szerintem Isten megbocsátja neked.
Más világot élünk már, aki nem érzi, hogy a régi korlátok leomlanak, az vak. De aki meg nem akarja látni, hogy ettől függetlenül vannak és kellenek is korlátok, csak másmilyenek, az meg ostoba. A cél nem a fogamzásgátlás megszűntetése (Isten útjai kifürkészhetetlenek: ha teherbe kell esned, teherbe esel, fogamzásgátló tabletta ide vagy oda), hanem a szexualitás méltó helyre emelése. Nem elbagatelizálni kell, ahogy most a fiatalok teszik, de nem is tiltani, ahogy az öregek teszik. Úgy kellene kezelni, amennyit a dolog önmagában ér: a legbensőségesebb viszonyt képes teremteni két ember között, sokkal több, mint utódnemzésre szolgáló "eszköz". Számomra a szex, meg lehet botránkozni, szent. Még akkor is, ha nem vagyok házas és már 3 férfiaval lefeküdtem. Nem keresem a következő "bűnbeesési lehetőséget", de ha ismét megadatna számomra a szerelem csodálatos eseménye, akkor nem tagadnám meg a páromtól és magamtól azt a legtitokzatosabb és legmélyebb kapcsolatot, amelyben két szárnyaszegett, Isten egy-egy darabkáját alkotó lény felelevenítheti a helyet ahonnan érkezett.
Még nem vagyunk azon a szellemi szinten, amikor teljesen feladjuk a szexualitást, mert már nincsen rá szükségünk, akkor legalább addig, becsüljük meg, ahogy kell.

Mária Magdaléna írta...

Igen a szex egy szentséghez hasonlító aktus, pontosan azért, mert benne van Isten teremtő munkája, és mi társai lehetünk ebben. De én abban hiszek, hogy ezt kizárólag a házasságban teheti meg egy ember.

Anna-Christina írta...

És ez az egyház hite is. A szexualitás kereteit nem a szerelem adja, hanem a házasság.
Éppen azért, mert sajnálatos módon leomlanak körülöttünk a korlátok, éppen azért kell legalább nekünk katolikusoknak, ennek a kicsi nyájnak féltve őrizni a korlátokat. Mert ezek valójában nem "korlátok", hanem a méltóságunk megőrzésének biztosítékai.

Mirjam írta...

Kedves Ember!

Nem szeretnél férjhez menni? Az igazi szerelem pont azt a vágyat ébreszti, hogy a másiknak teljesen oda tudjam adni magam(nem csak testi megközelítésben) és őt teljesen elfogadjam, hogy egymáshoz tartozzunk... örökre! Nem egy időre, nem addig, amíg jön valaki más, hanem egy életen át. Ez kötelezettséget jelent, és biztos sok nehézséggel jár,de csak a házasságban tudhatod azt, hogy a másik teljesen elfogad téged, éppen ezért a szexualitásnak is csak a házasságban van helye.
Házasságon kívül hazugság.

Mirjam írta...

Nagyon jó írása van Dr. Kovács Gábor atyának erről a kérdésről:

"A szerelem útvesztői"
http://hagiosz.net/?q=feltekeny12