2010. május 7., péntek

Birétum sütemény

Ribizlilekváros papsapka
Forrás: Női Portál (a receptet MÉG nem próbáltam ki, ezért egyelőre nem vállalok felelősséget érte.)

Hozzávalók:
A tésztához:
50dkg liszt
25dkg margarin
4 tojássárgája
2 dl tejföl

1 evőkanál zsír
2 evőkanál liszt
A töltelékhez:
1 kis üveg ribizlidzsem
20 dkg darált dió
15 dkg cukor
4 tojásfehérje
Elkészítése:
"A félkilónyi lisztet a margarinnal, a tojások sárgájával, a tejföllel és csipet sóval összegyúrjuk. Az olvasztott zsírba belekeverjük a 2 evőkanál lisztet. Gyúródeszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a zsírral összekevert liszttel. Föltekerjük, mint a bejglit, majd egy órán át hűvös helyen pihentetjük. Ezután három darabra vágjuk a roládot, vékonyra nyújtjuk, és kockákra vágjuk. Közepét megkenjük lekvárral, ráteszünk 1 kávéskanál cukros diót, arra egy kávéskanálnyit a kemény habbá vert tojásfehérjéből. A tészta széleit ráhajtjuk, felül összecsípjük, vagyis papsapka alakúra formáljuk. 200 fokra előmelegített sütőben, kb. 20 perc alatt megsütjük. Melegen vaníliás porcukorral megszórjuk."

2 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

http://www.laudate.hu/webshop/catalog/index.php?cPath=27_258

Ezt kérhetnél karácsonyra. :)))

Mirjam írta...

Az a hihetetlen, hogy van fekete birétum, lila bojttal. :)