2011. április 3., vasárnap

Laetare vasárnap

"Krisztus titkait szívedben kutatni..."E vasárnap már a nagyböjt közepét jelzi!
Az Egyház "gondos édesanya"; föllélegezhetünk ezen a rövid pihenőn: az oltáron virág, szól az orgona, és a mai liturgikus szín a fehér és a lila között félúton a rózsaszín. Két szó dominál: az öröm/vigadozás és Jeruzsálem. A mai stációs templom a jeruzsálemi Szent Kereszt Bazlika (ahol az eredetit őrzik!).
Mi vagyunk az ígéret szerinti örökösök, a "szabad asszony" gyermekei.
"Jöjjetek, vígasztalódjatok az anyaszentegyház tejével!"
A katekumeneknek a skrutiniumban a "tradiciókat" adják át.Büszkék vagyunk, hogy a mai napig meg tudtuk őrizni a hitnek az ajándékát!
Örülünk a Húsvét közelségének.
Ne feledkezzünk el a húsvéti szentgyónásról; aki még ezt is elmulasztja, az kizárja magát az Egyház közösségéből. És utána is éljünk a kegyelem állapotában!
EGY PARÓDIA AZ A KERESZTÉNY, AKI AZ ÉV 90%-ÁBAN JOBBAN RAGASZKODIK A BŰNHÖZ, MINT ISTEN KEGYELMÉHEZ. :(
Úgy csüngjünk az Úr Jézuson, hogy nem törődünk a "gyomrunk korgásával", és akkor mi is megtapasztalhatjuk a csodálatos kenyérszaporítást... ((Ez volt a mai evangélium.))Anno a Szentatya egy szál friss tavaszi rózsával vonult be a templomba (később arany rózsával) és azt odaadományozta egy hívőnek.
A mi rózsánk Krisztus, aki a kereszten virágzott ki!

A mai napig az Isten a halott természetet feléleszti minden tavasszal. Ez az újjászületés is hatalmas erejét, csodálatos irgalmát, bőségét hirdeti.

A szentmise után lévő skrutiniumot egy várandós kismama megáldása fogja követni :)


Jövő vasárnap lesz "fekete vasárnap". Két hét múlva és utána viszont FIGYELEM: 13:00-kor fog a szentmise kezdődni!!!((Az áldozás utáni percekben arra kértem az Istent, adja meg a gyermekemnek a hit kegyelmét már a kezdetektől...))A lakhelyünk közelében lévő óvoda gyermekei ültették 2 éve ezt a kis kertet, mely újfent kivirágzott. Ezzel a látvánnyal búcsúzom mára.

3 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Jaj de ismerős ez a kismama! Olyan a kalapja, mint egy marcipán, ham-ham. :) Sajnálom, hogy nem lehettem ott ezen a fontos pillanaton! Remélem, más fontos pillanatokon - ahol helyem lesz - ott lehetek!

Nagyon szép a prédikáció is. Az új rítusban nem volt laetere-vasárnapozás... És vicces a tourists stop-tábla ;) Köszönjük ezt a bejegyzést!

Jövő héten, ha minden jól megy, ott leszek a misén!

Mária Magdaléna írta...

Várunk jövő héten és mindig!

Reina Nicolasa írta...

Köszönöm szépen. :)