2010. augusztus 18., szerda

Pálos fogadóközpontról

Kaptam egy e-mailt. Itt közlöm:

"Nagyon köszönöm a fogadóközponttal kapcsolatos megjegyzéseket. Szívesen
leülök erről beszélgetni bárkivel. És legfőképpen azzal, aki legalább
egyszer végighallgatta az ismertető szöveget, megnézte a filmet és látja a
sok ideérkező vendéget, ahogy halkan, odafigyelve megy végig a templomon.
S ráadásul, ha külföldi, viszi tovább a hírt, hogy milyen templomban volt,
foglalkoztak vele és könnyesen jött ki , mert kapott valamit (magam láttam
nem egyszer, a mosolyukat, hálájukat). És tudni fogják most már a
külföldiek is, hogy kik a pálosok. Ez is egy nézőpont.
Kíváncsi vagyok, hogy szemembe is hajtépés lesz-e, ha erről beszélgetünk a
hátam mögött pletykálókkal? :-)
"Igazi, szép keresztényi cselekedet" hátunk mögött csevegni. Szerintem ez
talán rosszabb mint a jószándékú és sok munkával elkészített plazma TV-s
film.

Krisztusban szeretettel:

Botond tv"

6 megjegyzés:

Mirjam írta...

Nem hiszem, hogy pletykálkodás volt egy személyes blogon leírni a véleményedet egy általános jelenségről. Nem X. testvér cellaberendezéséről volt szó, hanem egy templomról, amihez személyes szálak fűznek.

Mária Magdaléna írta...

Köszönöm.
Ez egy nyilvános fórum. Bárki hozzászólhat, nekem meg az internetes naplóm.
Én hívőként mentem oda, és imádkozni szerettem volna egy templomban, amit az audio guide berregésétől és a piros-zöld neon villódzásától ÉN nem bírtam.
Ha turistaként térek be, nyilván meghallgatom a hanganyagot, és a filmet is, de egyelőre nincs kedvem. Beszéltem a tartományfőnökkel, a panaszokat följegyzik, és igyekeznek orvosolni. Sajnos ami nekem fáj, azt nem lehet megváltoztatni. Állítólag csodás evangelizációs lehetőség, úgy legyen.
Az erről szóló írásokat azért szedtem le, mert egyoldalú tájékoztatást nyújtottak, habár én főleg építészetileg kívántam elemezni a külső barlangot...

Ildikó írta...

Hello !

Nézd a blog annyiban tényleg "hátam mögött pletykálás", hogy tényleg nincsen éppen ott akinek a munkájáról szó van. (Bár ha misztikus téren nézzük a dolgot, akkor Isten mindent lát és a látogatóközpontban Ő működik, tehát az Ő munkájáról is szó van ha a látogatóközpontról beszélünk, akár tetszik a központ külsőre-akár nem. Egyébként meg azt gondolom, hogy úgy nem lehetett volna külsőre olyat építeni, ami mindenkinek tetszett volna, mert mindenkinek más a szép.)Azért amikor a belső embereknek volt a fogadóközpont megnyitása elég sok idősebb ember is ott volt és nekik is nagyon tetszett a kisfilm, sőt kórusban mondták, hogy nem is kell rajta semmit finomítani. Emlékszem, hogy az állam lent maradt annyira meg voltam lepődve rajta, hogy a Sziklába járó idős generáció ennyire fiatalos (nyitott gondolkodású, nyitott szívű Istenre és elfogadó).
Még egy általánosabb gondolatot hadd írjak ide a végére. Azért mentem el elsősorban amikor a segítőknek tartották a fogadóközpont megnyitását, mert meg akartam nézni én személyesen, hogy Isten mit szól ehhez a központhoz, az Ő véleményére voltam kíváncsi, hogy Ő elfogadta-e és működik-e benne, ugyanis ez az egyetlen lényeges kérdés és ez az egyetlen ami számít. Isten egyértelműen válaszolt, hogy igen, azzal, hogy megéreztem a megtérésre rászorító (vagy inkább megtérésre hívónak szokták mondani szebben) erejét ott a kisfilm alatt. Innentől kezdve azért én azt gondolom, hogy a kritikákkal vigyázni kell, mert könnyen beleszaladhatunk, hogy Istent kritizáljuk meg. Egyébként ez elég gáz, mert nagyon könnyű ám véletlenül beleszaladni abba a hibába, hogy valaki másban megtapossuk az Istent, ugyanis nem látunk színről-színre, nem mindig látjuk meg, hogy min is lépkedünk valójában, csak úgy gondoljuk, hogy amit tapasztalunk és amit érzünk az helyes, pedig egy mindenható Istenünk van, Aki nagyon sok mindenben működik és aki mindent teremtett és használ (átjár), csak ennek a felfogásával az ember nehezen tud megbirkózni és beültetni a hétköznapokba, bárki is legyen az ez alól nincsen kivétel.

Ildikó írta...

Ehhez a témához én egyetlen dolgot tennék csak hozzá.

Amikor megnyílt a fogadóközpont engem meghívtak a segítőkkel együtt és el is mentem. Egy kérdés volt akkor bennem az is Isten felé (és ez volt a fő oka annak, hogy elmentem, hogy erre választ kapjak) hogy vajon Isten működik-e ebben a központban. A válasza az volt, hogy igen, mert megéreztem a kisfilm alatt a megtérésre rászorító erejét. Innentől kezdve, a központtal kapcsolatos kritika Isten munkájával kapcsolatos kritika. De ennek van egy általánosabb vonulata is. Mi nem látunk színről-színre, csak gondoljuk, hogy ahogy véljük az úgy helyes, de nekünk egy mindenható Istenünk van, aki mindent teremtett és mindeneket betölt, és éppen ezért nem tudjuk az, hogy mikor és miben vagy kiben tapossuk meg Istent. (Ez volt az első dolog, amit nekem, volt HIT Gyülisnek mikor a Katolikus Egyházhoz közeledtem Isten megtanított. Ha nem tanította volna meg, ma lehet, hogy nem lennék Katolikus.)

Mária Magdaléna írta...

A cél NEM szentesíti az eszközt, továbbra is vallom.

A bejegyzéseim ELŐTT mondtam Botond atyának (még az építkezéskor), hogy nem tetszik a terv.

Abban egyetértünk, hogy LEHET véleményem, csak ne ITT közöljem, hanem máshogyan, de sehogyse a másik "háta mögött".

Ildikó írta...

Az előző két írásból elég lett volna csak az utolsót feltenni, nem akartam ugyanazt kétszer leírni, csak az elsőre azt regisztrálta a gép, hogy nem ment le. Elnézést.

Szép napot mindenkinek !