2010. augusztus 6., péntek

Keresztényüldözés

"...a gondolkodás szabadsága, mely hozzánk II. József korában, mondhatni az ő szellemi vezetése alatt jutott, mennyire megváltoztatta az emberek erkölcsi nézeteit, mennyire fölkavarta ítéletüket a jóról és rosszról, jogosról és jogtalanról. Az egyéniség diadalmaskodó elve szülte a politikusok és tudósok között azt a szenvedélyes ragaszkodást ahhoz, amit igaznak tartottak, és kíméletlen eltapodását mindenkinek, aki más elveket vallott; a mértéktelen önérzetet, mely önmagát állította első helyre, a lenéző bánásmódot, ahogy a tömeggel elbántak, s azt az öntudatlan könnyűséget, melyet az idegen szellemi termékek eltulajdonításában kifejtettek." (Császár Elemér: A Pálos-rend feloszlatása, SZÁZADOK 1901.)

Bátran vallhatom, hogy manapság ez visszájára fordult, és mára a tömegek is teljesen átvették ezt a gondolkodásmódot, és azzal a pár egyénnel "bánnak el" a hangadók a fenti módon, akik még próbálják tartani magukat. Munkahelyemen múlt hét szerda óta például teljesen magamra vagyok utalva. Csak az ima segít már, megtiltották, hogy kommunikáljak a "hasonszőrűekkel", akik a szobánkon kívül vannak...

5 megjegyzés:

Ildiko írta...

Ez elég titokzatos, hogy mit is tiltottak meg neked. Nem tudtam kiagyalni.

Mária Magdaléna írta...

Mindenfajta kommunikációt. Ha munkaügyben beszélgetek valakivel kettesben, nekik már az is "gyanús". Kitalálták például, hogy megmutattam valakinek a fizetési kartonokat, holott ez aljas rágalom és hazugság. Ezt persze én tudom, de könnyű ezzel például a nagyfőnököt ijesztegetni, úgyhogy várom, mikor fognak kirúgni. Nyilván a háttérben személyes érdekek állnak.

Ildikó írta...

Hát az elég fura, hogy megtiltották a kommunikációt, mert az a személyes szabadság korlátozása kategória. Valaki mondott rólad valamit valakinek. Nem lehet, hogy attól félnek, hogy munkaidőben esetleg terjeszted ott a katolikus hitet ?

Őzike írta...

Ez a munkahelyi keresztényüldözés a multiknál is durva tud lenni. Volt olyan, hogy szándékosan a fülem hallatára mocskolták a szentatyát (még az előzőt), és várták, mint a cirkuszi idomárok, hogy "ugrom" vagy sem.
Meg az ilyen és hasonló megjegyzések: "na imádkozz, hogy megjavuljon a fénymásoló, ha megjavul, akkor hinni fogunk..."

Mária Magdaléna írta...

Minden nap elmondják, hogy négyszázan várnak a helyemre, sorban állnak a munkanélküliek...

Őzikének: ÉS MEGJAVULT A FÉNYMÁSOLÓ???

:D :D :D