2011. október 31., hétfő

Az állatok nem tehetnek róla

avagy hallatlan halloween az ÁLLATKERTBEN :(

Már hetekkel ezelőtt feltűnt nekem a plakát a közeli pláza oldalán. Internetes változatát lásd ITT. "Rémisztő apróságokkal" reklámozzák, amik cuki kinézetű állatok, nem mellesleg ők is Isten teremtményei. Szemben azzal a baromsággal, hogy a Halottak napja és Mindenszentek helyett például töklámpást cipelő csontvázzá alantasítják a gyerekeket, csakhogy ingyen mehessenek be az iskolai szünetben megnézni az "elefántot vagy a gorillát".
Motoszkált bennem a bejegyzés, hiszen néha szoktam keresztényietlen reklámokra reagálni. De gondoltam, hagyom "halloween"-re, de eddigre persze megelőztek: például Lusciniola kommentálásában a témát lásd ITT. Van tehát keresztény alternatíva is, a hagiosz.net-en is részletekbe menően bemutatva (ld. Night of Light cikk).
Ami engem kiakasztott, az a plakát. Az állatkert honlapján szerencsére finomítottak az üzenetén: "A Budapesti Állatkert lakóinak némelyike eleve úgy néz ki, mintha halloween alkalmából rémisztő jelmezt öltött volna… Így talán kevesebb figyelem jut nekik, mint azoknak az állatoknak, amelyek szép külsejük, kedvességük miatt a látogatók kiemelt kedvencei. Pedig úgy szeretnék, ha őket is szeretné valaki! Ne várjanak rád hiába..."
Száz szónak is egy a vége. Ne a Halloween miatt vigyük a gyereket az állatkertbe. Ne csak Halloween-kor menjünk az állatkertbe. (Uram, bocsáss meg: NE NEVEZZÜK HALLOWEEN-NAK EZT AZ EGÉSZET!) Mindenszentek ünnepe van és Halottak napja. Nehogymár a sátánnak kedveskedjünk még most is. És ne feledjük: az állatok nem tehetnek róla. Nem az állatok tehetnek róla... Menjünk el szentmisére és/vagy temetőbe (is). Nyerjünk búcsút szeretteinkért. Nem mellesleg az is "ingyen" van (mint a belépőjegy az állatkertbe). Nem jelmezbe kell öltözni, csupán Jézust ölteni magunkra. Sőt még "denevért" sem kell rajzolni hozzá, csak gyónni, áldozni és imádkozni a lelkekért.

Valaki számára talán ezek is "rémisztő apróságok"-nak tűnnek... De gondolom, hogy "Totya, Jóska és Pepe" sem fognak érte megharagudni!!!

3 megjegyzés:

Luscinia írta...

A gyerekeket csak akkor engedik be ingyen, ha valamit rajzolnak. Akkor már a legjobb, ha egy denevért:-)A nagycsaládosok nem biztos, hogy el tudnának jutni máskor a budapesti állatkertbe ilyen jegyárak mellett.Jól fel van adva a lecke a keresztény családosoknak...

Mária Magdaléna írta...

A keresztény szülők talán elmagyarázzák a gyerekeknek, hogy mi is ez az egész. Itt a nem hívők vannak még nagyobb veszélyben, mert már az állatkert is bekapcsolódott az agymosásba :(

Luscinia írta...

Sőt, a Budakeszi Vadaspark is...hogy a többi forrást ne említsük, amely a médiából és könyvekből stb. forrásokból eléri a hívő és nem hívő gyermekeket egyaránt...lásd az újabb megjegyzést a nagycsaládos baráti körből a Fény éjszakájához.