2011. október 3., hétfő

Evangelizáció

A minap egy ismerősöm megkérdezte, hogy mit szólok ahhoz, ha valaki madarakhoz hasonlít embereket, sőt szenteket. Jó helyen kopogtatott, mert szerintem - bár eléggé gyerekesnek tartom, de - abszolút rendben van a dolog. Ha például valaki beüti a csalogány latin nevét, egy olyan oldalra bukkanhat, ahol például Jézusról bőven olvashat! Láss például Kis Szent Terézről egy bejegyzést ITT. Ez nemcsak vicces, de szép is, és mindig találónak érzem a párhuzamokat virágokkal - madarakkal...

Még érdekesebb, hogy nemcsak az Istent szeretőknek válik minden a javukra, de néha még az Istent keresőknek is. Jómagam tévedt lélekként Müller Péter JÓskönyvét olvasgattam annak idején, amikor megtértem római katolikusnak. Hátrányából, miszerint szinkretista habarcsa szinte minden létező vallásnak, sikerült leszűrnöm az igaz keresztény tanítás elemeit! Úgy látszik, a Szentlélek tényleg ott fúj, ahol akar.

1 megjegyzés:

CLSMA Lector írta...

"Hátrányából, miszerint szinkretista habarcsa szinte minden létező vallásnak, sikerült leszűrnöm az igaz keresztény tanítás elemeit! Úgy látszik, a Szentlélek tényleg ott fúj, ahol akar." -- De milyen igaz! És milyen sokáig eltart, mire az ember ezt megérti!