2011. május 16., hétfő

Bukott angyalok?

A zeneszám címe: THE FALLEN ANGELS.
A kampány eredeti címe: EVEN ANGELS WILL FALL
Magyarul: "Még az angyalok is bűnbe esnek"!

Rettentő gagyi, teológiailag pedig iszonyatos...



(Ezek az angyalok inkább egy fél tucat mulier suspectának tűnnek, akik színt vallanak; de ehhez inkább szenteltvizet kellett volna használni :-D )

14 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Tényleg az. Én is csodálkoztam rajta.

Viszont van egy jó oldala is: bűnnek tünteti fel az ilyenfajta szexualitást. Nem?

Amúgy vicces látni, hogy "ha a papok is erkölcstelenek, mi mért ne" - gondolatvilágból már átlépett korunk a "ha az angyalok is erkölcstelenek, mi mért ne" - gondolatsorba..

Mária Magdaléna írta...

Az antik Róma jut eszembe. Ha az istenek is erkölcstelenek, akkor már mindent szabad nekünk is...
Állítólag a tévében néha lemarad a vége, mikor összetörik a glóriájukat. Én amúgy csak plakáton láttam...

Reina Nicolasa írta...

Én a tv-ben már többször is. És nem szokott elmaradni...

Amúgy nagyon primitív reklám. A mennyei boldogságban fürdőző lelkek számára kacagtató dolog az Axe-os férfitest vonzalma. :D

Ildikó írta...

Ezt a reklámot én is láttam már véletlenül egy párszor. Mindig a gutaütés kerülget, hogy mekkora ökörség. Miniszoknyás vékony női angyalok (mind tökéletes hosszú lábakkal neonos glóriával a fejükön, ami úgy törik össze a földre dobva, mint valami üvegcső) lezuhannak az égből, mint egy-egy száz kilós kődarab. Fú! Nagy ökörség ! Állati nagy badarság az egész, azért is idegesít ha látom. Aki készítette annak fogalma nem volt az angyalokról legfeljebb korunk divatos szexuális ideáljáról. Amúgy gusztustalan az egész, mert annyira átsüt belőle a puszta testiség, ami önmagában szeretet nélkül gusztustalan. Mondjuk annyiból jó, hogy ennyire primitív benne az angyalábrázolás, hogy így talán a nem hívők is ugyanúgy érzik, hogy itt valakinek a bután elkészített reklámjáról van szó, ahogy mi.

Anna-Christina írta...

Pedig aki ezt "alkotta", elég lett volna csak a Biblia első pár lapját elolvasnia, hogy rájöjjön, az angyalok általában férfiak szoktak lenni...
(Hogy csak egyszer kell választaniuk, és utána már nem tudnak bűnbeesni, na az már egy kicsit bonyolultabb olvasmány :-)))))

Mária Magdaléna írta...

Ja igen. Itt jön be az ezotéria, és azon belül a "kedvenc" témám. Miszerint például az Édesvíz Kiadó könyveiben vannak női angyalok, és ezekre a lényekre én azt szoktam mondani, hogy a Bibliát alapul véve inkább nem imádkoznék hozzájuk, mert nyilvánvalóan a bukott fajtából valók. Ugyanis az ördögök is angyalok!!! Erre utal a poszt címe: BUKOTT ANGYALOK... És ezek a pokolból jönnek, nem pedig úgymond fentről hullanak alá!!!

Névtelen írta...

Én úgy tudom az angyaloknak nincsen nemük, csak rangjuk és szerepük az Istennel való együtt munkálkodásuk szerint, meg kinézeti különbségek vannak közöttük, pl máshogy néz ki egy kerub és máshogy egy arkangyal. Igen, az angyalok végleg döntöttek már régen. Aki jó angyal maradt az az is marad már örök időkre és nincsen már lehetőség arra, hogy most újabb bukott angyalok szülessenek. Az ábrázolás ami a filmen van azért hülyeség, mert az angyalt nem érzékeljük a szemünkkel, csak ha ő is úgy akarja, hogy láthatóvá válik és olyankor bármilyen formán megmutathatja magát, akár emberként is, akár nőként, akár férfiként, de akár a villámlásban is. Az angyal számára felvehető az anyag, vagy azt hiszem inkább úgy, hogy formálhat magának belőle testet. Na mindegy. Szerintem, ha mi most színről színre látnánk, akkor nagyon eldöbbennénk azon amit látunk, ugyanis látnánk a most körülöttünk lévő angyali lényeket is, akik most is itt vannak velünk a földön.. csak nem tudnánk felfogni, vagy megijednék, ha meglátnánk, hogy mekkora méretű szellemi lények.. lehet, hogy az egész szobát betölti egyetlen angyal.
A film azért ostobaság, mert nem különíti el a természetes vagy a természetfeletti látását egymástól. Most vagy látom az angyalt a természetfeletti lényt,(amihez kötődne a glória ábrázolása a filmben is, amivel a természetfelettiségét akarják megragadni az angyalnak) vagy látom azt, amikor az angyal emberi alakot formál magának és emberi testként (emberként) jelenik meg és csinál valamit, de akkor viszont nem valószínű, hogy egy glória lebeg közben a feje fölött, míg mondjuk az zsúfolt utcán sétál emberi alakban.

Mária Magdaléna írta...

Ez jó. Ezek szerint ha már látjuk ezeket a filmben ábrázolt lényeket, akkor ezek úgyse lehetnek angyalok, így akár le is hullhatnak a felhőből, mint egy "fantaziban". És ezek szerint ez az egész egy kitaláció, és a dezodor illata sem fog senkit bűnbeejteni, pláne nem egy glóriás angyalt...
Hahaha. Jól melléfogtak a készítők!!!

Ildikó írta...

Igen. Én úgy tudom, hogy mikor az angyal egy emberi testi formában megjelenik az nem a természetfeletti lény valódi kinézete, hanem meglévő anyagból formál magának egy testet egy időre, de szerintem ezt csak akkor teszi meg, ha valamiért nagyon fontos ez ahhoz, hogy feladatát végrehajtsa. A Bibliában vannak azért leírások, hogy angyalok hogyan néznek ki a valóságban. Érdekes elolvasni a kerubok leírásait. Érdekes lenne, ha Szt. Mihály arkangyal úgy nézne ki a valóságban, ahogy ábrázolják. Nem tudom hogyan nézhet ki valójában, de lehet, hogy akkora nagy lény, hogy egy hegynyi. Elvégre ő az angyali seregek vezére. Én egyébként személy szerint még nem láttam egyet sem, csak érzem a jelenlétüket és tudnak velem kommunikálni érzéseken keresztül, ami félreérthetetlen. Amit még én gondolok, hogy a természetfeletti angyali test, ha a mi természetes érzékrendszerünkkel kéne leírni az olyasmi lehet, mint amilyen a levegő. Benne ülsz egy térben mondjuk a szobádban és azt kitölti egy anyag a levegő laza molekuláris szerkezete és ott van körülötted és benne vagy benne mozogsz ebben a létezőben amit nem látsz valójában, átsétálsz rajta és ott van. Szerintem ilyen az angyal teste, ott van az is lehet hogy teljesen betölti a szobádat és bármit is csinálsz benne mozogsz és tud azért a testedre hatni. (Egyébként míg ezeket írom érzem azt az érzést, amivel velem kommunikálni szoktak.) Ez érdekes. Egyet tudok, hogy szentmise után többször láttam azt az oltár körüli részen, ahogy betölti az egész teret valami láthatatlan jelenlévő, de alakját nem láttam és színét sem, csak azt hogy valami betölti ott a teret.
De ami érdekes lenne igazából, ha az angyalt eredeti kinézetében láthatná meg az ember.
Talán majd egyszer valamikor.

Ildikó írta...

Egyébként érdekes ez az egész kérdés, hogy a szellemi lényeknél mennyire a mostani valónkból indulunk ki. Ha megnézi az ember a Biblia elején óriásokról van szó, akik több száz évig élnek. Egyszer hallottam Székely János atyának egy Bibliaóráját a Mária rádióban és véletlen valahogy belekeveredett a mondatai közé az, amikor arról beszélt, hogy valamelyik Egyházatyának talán Szt. Ágostonnak van valami írása, amiben részletezi, hogy az emberiség a saját bűneivel el tudja szennyezni a világot és ahogy haladunk előre a történelemben ez a szennyezés egyre jobban nő, mert rakódnak hozzá a generációk bűnei és nem tud ez kiisztulni. Nem tudom hol lehet ez az értekezés leírva és kitől, de lehet, hogy most azért nem vagyunk már óriás méretűek és azért nem élünk több száz évig, mert egy bűnök által egyre jobban elszennyezett világban élünk. Na nem tudom pontosan ezt, de érdekes lenne ezt az eszmefuttatás valahol elolvasni elejétől végéig, hogy mit mondott az a valaki, talán Szt. Ágoston

Mária Magdaléna írta...

Én meg arra gondolok - amit egyébként Czakó Gábornál is olvastam - , hogy az angyal attól olyan hatalmas, hogy a "mérete" kicsi. Ezzel győzi le az ellenséget...

Anna-Christina írta...

Hát, az is érdekes kérdés, hogy van-e egyáltalán olyan, hogy "eredeti kinézete" az angyalnak. Földi fogalmaink szerint nincs, mert nincs benne anyag. Mármint ilyen földi anyag-értelemben se, meg metafizikai értelemben se. De azért a feltámadás után biztosan meg lehet majd látni őket, csak valamilyen másféle látással, amit nem tudunk elképzelni.

Ildikó írta...

Ez érdekes. Egyébként az a baj ezzel a témával, hogy eléggé kevés olyan forrás van, amit én igazán megbízhatónak ítélek. Igazából számomra, csak a Biblia az ami igazán megbízhatónak minősül, meg legfeljebb még az, amit én magam a saját szememmel látok. De igazság az, hogy valójában sosem érdekeltek az angyalok, csak a Szentlélek meg az ördög, mert csak ezek voltak úgy elém helyezve. Csak azóta van úgy a tudatomban a jó angyal mióta katolizáltam. (Most néztem meg amiket írtam az angyalokról azokhoz vannak eredeti könyvszerzők is, tehát nagyjából szakirodalomból származó. De tényleg az van, hogy én hitelesnek elsősorban a Bibliát tartom, a többi állítás az egyházi teológusok ezzel kapcsolatos következtetései. Valószínű őket is foglalkoztatta az angyal lényének kérdése. A legegyszerűbb az lenne, ha látnánk egyet.)

Anna-Christina írta...

Valóban, a teológusokat is foglalkoztatják az angyalok, de ők is szembesülnek azzal, hogy elég megragadhatatlan ez a téma. A legtöbbet talán még a klasszikus metafizika mond róluk. Szent Tamásnak egész jó kis angyaltana van. Ő az egyszerűség-összetettség (anyag-forma, aktus-potencia, lét-lényeg) szempontjából helyezi el őket a létezők között, és ebből vezet le különböző dolgokat róluk.
Metafizikából az angyaltan volt a kedvencem! :-)))