2010. október 2., szombat

Elgondolkodtató


Szerintem maga a kép vicces, bár nekem a "pasi" nem túl szimpatikus. A szöveg nagyon jellemző a mai felfogásra.

8 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Legalább szoknyában van a nőci.

Amúgy a világ észrevehetné már (mi, katolikusok is), hogy a vallás nem csak arról szól, hogy erkölcsösen élek a Földön... :/ Talán erre akartál célozni a felirattal kapcsolatban, de lehet, félreértettem.

Mária Magdaléna írta...

Ez olyasmi, mint a "sola scriptura". Szerintem nem elég az értékeket csupán "közvetíteni". Szentírás ÉS Szent hagyomány... nem elég csak az egyik. Hit ÉS cselekedetek. (Ld. a Bibliát is :)

Ildikó írta...

Nem értem mi volt különleges vagy nem jó ezen a képen. Szerintem ok. Csak azt nem értem, hogy a női alak miért sereghajtó benne. A nő a férfi társa és az a jó, ha inkább együtt megy a gyerekekkel és nem hátulról terelgeti őket, ha meg arra akart utalni a kép a tereléssel, hogy egy se vesszen el közülük, akkor meg a férfi nincsen jó helyen elől, mert az az ő feladata is, sőt főleg az ő feladata, mert elvileg ő a pap a családban.

Mária Magdaléna írta...

A férfi a pásztor, ő halad a nyáj élén, ahogy a PAP IS EZT TESZI!!! A képen minden rendben van, csak az a poén, hogy a nő pulikutyaként terelget, nézd meg a haját, az is arra utal. Az is béna, hogy én a családfőt nem egy ilyen kezet zsebredugós nyikhajnak képzelek...

Ildikó írta...

De ha elkóborol egy juh, akkor, hogy megy érte a pásztor, ha a nyáj élén halad ? Ki megy akkor érte ?

Elég mereve ez a kép úgy ahogy van, egyébként egyre inkább nem tetszik. De most csalódott vagyok. (A pasi a képen tényleg inkább egy egyedülálló fiúnak néz ki, olyan képet mutat, mintha semmilyen kapcsolata nem lenne a mögötte jövőkkel. Na mindegy a pásztor nem így vezeti a nyájat, de azt hiszem, ahogy vezeti azt nem lehet ide lerajzolni, mert akkor egy szeretetteljes pasit kellett volna odarajzolni, akin a törődés látszik.)

Mária Magdaléna írta...

Ne legyél csalódott! Vannak szuper papok, szuper családfők, és ott van Jézus Krisztus a tökéletes Pásztor. Csináltam neked (is) egy bejegyzést a nyájról, remélem szívesen nézegeted majd, azok szebb képek lesznek...

Mária Magdaléna írta...

Ja, és ha már közvetítünk, ne csak a maradandó értékeket. Ezt még lehetne ragozni...

Persze nehéz ilyen műfajban olyat alkotni, ami mindenkinek megfelel, ez a szöveg most nekem nem jött be. Illetve kevésnek érzem.

Egyáltalán mi az, hogy közvetítés??

Ildikó írta...

Igen. Nem jó a közvetítés szó, mert azt én olyannak érzem, mintha a közvetítés alanya maga nem csinálná azt, amit átad és itt pont nem erről van szó, hanem az alany is cselekszi, azt amit megtanít, tehát nem pusztán közvetíti az értéket, hanem átörökíti, vagy inkább bevon egy új teremtményt a körbe.