2010. október 17., vasárnap

2010. október 17-i prédikáció

Az Evangélium kulcsfontosságú volt a mai prédikáció szempontjából. Sajnos nem voltam jelen ezen a misén, mert vírusos betegség kapott el. Néhány gondolat röviden, férjem elmondásából:

Az ember nagyon érzékeny lény. Abba kell belegondolnunk, hogy az embertársainkkal való kapcsolatainkban amit elszenvedünk vélt/valós sérelmek semmiség ahhoz képest, amit az Isten elnéz/megbocsát nekünk.
Sérelmeinket nem szabad elraktároznunk, és az sem igaz, amit gyakran mondanak: "megbocsátok, de nem felejtek". Igenis imádkozni kell, hogy elfelejtsük a másoktól elszenvedett rossz emlékeket. (A rossz dolgok állandó felelevenítése magunkban képtelenné tehet a megbocsátásra.)

Szentlecke kapcsán: "öltsétek fel az Isten fegyverzetét!", vértezzétek fel magatokat lelki fegyverekkel. Kiemelte, hogy a papok/püspökök a mise előtt minden ruhadarab felvételekor külön imát mondanak. Mindegyik darabnak megvan a sajátos jelentése. Mi is a nap kezdetén, mikor útnak indulunk, kérjük ezeket a lelki fegyvereket, a hit pajzsát stb.

Ha valaki ott volt, és emlékszik még valamire, szívesen venném.

2 megjegyzés:

Mirjam írta...

Jobbulást kívánok!

Ildikó írta...

Szia !

Gyógyulj meg minél hamarabb.

Ildi