2011. június 15., szerda

Kétezer év óta

Kilenc hónappal ezelőtt egy pap azt a tanácsot adta, hogy mondjak egy kilencedet, ha ennyire szenvedek a munkahelyemtől. Most nem érdekes, hogy mi volt a probléma, de az ajánlott szent különleges útját-módját választotta, hogyan oldja meg a helyzetet. Évek óta vártunk már gyermekre, és pontosan akkor rögtön meg is fogant leendő kislányunk, pedig nem is gondoltunk rá. Épp a szakdolgozatommal voltam elfoglalva (erről a Szent Júdás Tádé kilencedről bővebben ITT).
Egy 40 fölötti nőismerősöm meghallotta a történetet. Mondtam neki, hogy jól kell ám kérni! Ő a házasságáért imádkozott végül. Nagyon különös dolgok történtek velük azóta (vérvétel, konfliktusok, kibékülés stb.), és kb. fél év után tegnap végre felhívott telefonon: 5 hetes magzat él a szíve alatt! Nagyon-nagyon régóta szerettek volna gyermeket, és már totál reménytelennek látszott...
Úgyhogy imádkozni továbbra is kell és érdemes! Az apostol közbenjárása pedig minden bizonnyal a mai napig hatékony.
Hasonló csodákat kívánok mindenkinek!

10 megjegyzés:

Anna-Christina írta...

Én két hete kezdtem el imádkozni ezt a kilencedet, egy teljesen más szándékra, és a kilenced alatt felajánlottak egy félállást (két éve vagyok munkanélküli). Szóval megerősítem a csodákat!
Na persze nagyon boldog lennék, ha a jó apostol az eredeti szándékot is kiesdené nekem... :-))))

Ildikó írta...

Hát én nem nagyon bízok ezekben a kilencedekben, mert nem illenek az én személyiségemhez meg az életemhez sem emiatt a naponta hatszor miatt. Én nem tudom így észben tartani, hogy imádkoznom kell. Sokszor reggel elhatározok valami, hogy aznap megcsinálom és este jut eszembe, hogy nem is foglalkoztam vele, mert mire beérek a munkahelyre már elfelejtem, hogy mit akartam.

De most igen csak gondolkodóba estem az ügyben, hogy meg kellene ezt próbálni, csak lehet, hogy előtte fel kellene a dokival íratnom kavintont, mert ehhez az kellene nekem. :-)

Mária Magdaléna írta...

"Ördögi kör": szólj az őrangyalodnak a nap elején, hogy emlékeztessen majd rá.

Első reggel: ELFELEJTESZ szólni az őrangyalnak.

+ mire is kéne emlékeztetnie?

...

Hát ez hervasztó. De nekem is ment!!! Pedig akkor én is dolgoztam. És majdnem kiment a fejemből. Végül egy cetlin számolgattam, hogy mennyi volt. és este a párnán várt az üzenet ("Mind kész?"). De akkor még mindig bele lehet aludni :)
9 egymást követő nap. Ráadásul kegyelmi állapotban?! Hááááát. De nagyon megéri. És az Úrnak is örömet szerez.

Ildikó írta...

A kegyelmi állapot az nem gond.
Szóval mint a katonák csináljak egy centit és vágjam. :-)

Reina Nicolasa írta...

Vannak kevesebb imával járó kilencedek is! :) Érdemes rákeresni. Én Szent Pió kilencedet mondtam, meg egyszer Szentháromságról nevezett Boldog Erzsébetét. Mindkettő bejött. Bár a Szent Piósnál két tök ellentétes lehetőséget is adtam, mert nem tudtam, hogy jól gondolom-e amit gondolok. Ez a tuti. :DDD

Mária Magdaléna írta...

Kedves A-Ch.
B. javaslatát érdemes megfogadni. Mekkora poén. De ennyi erővel minek imádkozni, ha minden lehetőség jó???

Kedves Ildikó!
Végülis Legio Christi, azaz Krisztus katonái vagyunk, nem?
Ez olyan férfias gondolat, de a Hedvig név pl. SZENT HARC-ot jelent (ld. germán eredet)...

Az Emma is ilyen név, és tényleg lehet belőle Szentháromság ünnepéhez közeli születési időpont, ugyanis a 14-e rosszul volt kiszámolva, és inkább 18-ára jósolják a doktorok!!!

Ildikó írta...

18. Holnap lesz. Ha Emma megszületik onnantól új időszámítás fog kezdődni.
Hozzám a Pio atyás kilenced talán közelebb állnak, mert Pio atyával van valamilyen kapcsolatom, csak az a baj, hogy ha a Pio atyára gondolok a kilenced kapcsán és a célra amiért mondanám, akkor bizony azt érzem, hogy ezért ne mondjak egy szerzeteshez kötődő kilencedet, mert nem érdemes, ez egyben lehet egy sugallat is, de mivel én makacs ember vagyok és azt hiszem, hogy szeretném kipróbálni a csodahívást ezért még is csak imádkoznék ezért a célért, de egy olyan szentet kéne választanom, akinek volt férje és gyermekei és szép volt a házassága és egy ilyen szent esetében, ha ennek van kilencede, akkor azt volna értelme elimádkoznom és várni a nagybetűs csodát.
Ha valaki tud ilyen szentet akinek van kilencede várom az ötletet.
Köszönöm.

Ildikó írta...

Ha nincsen az Egyháznak szentté avatott édesanya tagjának közbenjárásáért imádkozható kilencede (a Szűzanyán kívül persze), akkor lehet, hogy a szentté avatott édesanya neve is elég nekem, és majd én írok hozzá egy kilencedet. Kérdés, hogy van egyáltalán szentté avatott édesanya az Egyházban, olyan aki sem előtte sem utána nem volt szerzetes ?

Mária Magdaléna írta...

Nem tudhatom, miért akarsz imádkozni, mit szeretnél kérni, és mennyire lenne nagy csoda, de Pio atyánál jobbat keresve se találhatnál. Rengeteg gyermek fogant már életében a felajánlásainak hatására Isten kegyelméből, és házasságok sebei gyógyultak be stb stb. Sok könyvet olvastam a csodáiról, és bámulatos volt a beleérző képessége. Szerintem nem kell ahhoz feltétlen szent édesanyának lenni, hogy tudja egy szerzetespap "mi kell a nőnek"... (és ezt nem tapasztalatból tudja, hanem a Szentlélek Úristen által, aki adja a kegyelmet. A Szűzanyáról már nem is beszélve aki a valóban a legjobb közvetítő!!!)

Reina Nicolasa írta...

Szent Ritát ajánlom! Ő feleség is volt, anya is, özvegy is, apáca is... Sokféle életmód jutott neki, azt hiszem.

Az volt a gondom, hogy reménytelenül vágytam valamire, és meg akartam végre tudni, beteljesül-e vagy sem. Kértem, tudjam meg 1 héten belül. Másnap megtudtam!

Le kellett mondanom róla, de amikor megtudtam, hogy nincs esélyem, boldogan sírtam és felszabadultam. Kaptam helyette mást! És boldog vagyok.

Ő a reménytelen ügyek védszentje is!

Persze azt hiszem, ehhez kellett az az Istenben való megnyugvás, hogy nem csak a pozitív végkifejletet akartam tudni, hanem mindegy, mit tudok meg, csak végre tudjam már meg!