2010. november 20., szombat

Mazsola feltűnik

Az elmúlt héten mókás összefüggésre döbbentem rá. Már hét közepén derengeni kezdett, de halogattam az ötlet megvalósítását. Mára azonban időtállónak tűnik a dolog, ezért megírom a bejegyzést.

Egy hete szombaton a fenti retro társassal játszottunk baráti körben. Gyerekkoromból rémlett valami, de én még sose próbáltam. Csak arra emlékszem, hogy anyukám mindig azt mondta, túl kicsi vagyok még hozzá. Lényege, hogy a rendőrök egy láthatatlan bűnözőt üldöznek Budapesten. A társasjáték neve: POLICE 07. Ugyanennek Londonban játszódó változata Scotland Yard néven az év játéka is volt a nyolcvanas években! Utóbbiból találtam meg egy közeli képet a műanyag tartozékról, amibe a bűnöző beleírja, merre menekül a táblán. A rendőröknek persze fogalmuk sincsen, vakrepülésben használják fel a metro-, taxi-, és/vagy buszjegyeiket. Doktor Faktor azonban időnként megmutatja magát, ilyen például a harmadik lépés utáni vagy a nyolcassal jelölt kör.

Ezt látva a hét folyamán megfogalmazódott bennem, hogy a várandós kismama az első hónapokban jó esetben nem érzi a gyermekét. Értem ezen, hogy nem érzi a mozgását, nem látszik a pocak se még, olyan, mintha semmi se történne. Látszólag. Ahogy Doktor Faktor is lépeget a mezőn, de nem láthatjuk. A kisbaba azonban kénytelen megmutatkozni a modern technika eszközeinek eredményeképpen. Például a hetedik héten, a 12. héten stb. Íme:

2 megjegyzés:

Romualda írta...

Szép adventet Mazsolának (is) :)

Reina Nicolasa írta...

Mazsola drága! A Szűzanya vigyázzon Rátok!