2010. november 22., hétfő

2010. november 21-i prédikáció

"ÉG ÉS FÖLD ELMÚLNAK, DE AZ ÉN IGÉIM EL NEM MÚLNAK"...

Kedves Testvéreim, a mai napon az egyházi év utolsó napját üljük, egyúttal Szűz Máriának a templomban való bemutatását is ünnepeljük.
Minden az elmúlásra emlékeztet. Bármennyire is szilárdnak tűnnek a dolgok, de semmi se maradandó. Isten egyszülött Fia tesz pontot az egyéni ember sorsára és a világmindenség történetére.
Ötvöződik a közeljövő és az utolsó ítélet képe. Végidők jelei, megjelennek az Antikrisztus eljövetelének momentumai. Ő az isten népét BELÜLRŐL fogja támadni. Azoknak, akik nem hódolnak be neki, nem lesz tolerancia... A mai korban is folyamatosan jelen van az Antikrisztus tendenciája. Például az ÖNISTENÍTÉS ilyen. Bálvány, szenvedély, hatalom-, boldogság vagy sikervágy bálványai. NAGYON KEGYETLENEK. Istentől szakítanak el, teljesen rabbá teszik az embert, ha időben nem hajlandó ezeket gyökerestül kitépni.
Egyedül Istentől várjam életem kiteljesülését! Rengeteg a hamis próféta. Lásd a szektákat. Még külső látszatra is a katolikus egyházra hasonlítanak. Hasonló papi ruhák, tetszetős, ismerős szavak. Ne ragadjunk le a látszatnál! "Gyümölcseiről lehet a fát megismerni!"
Mindent megvizsgálni, és a jót MEGTARTANI! Egyedül a Jézus által alapított Katolikus Egyházban található meg a az igazi hitletétemény.
A MI URUNK ELJÖN, ÉS NEM KÉSLEKEDIK! - gondoljunk erre, amikor már-már agyonnyom a világ.
(Itt a végítéletről volt szó, a világvégéről, mely bármikor bekövetkezhet.) Az ember az életét tönkreteheti. Ti legyetek bármely pillanatban készen! GYERTEK ATYÁM ÁLDOTTAI!!!
((és valahogy így fejezte be. Ezzel az idézettel. Elbőgtem magam. Nagyon hatásos volt. Nem lehet visszaadni))

Hirdetések.
Jövő vasárnaptól új időpontja lesz a szentmisénknek. Örülnünk kell ennek. Bekerültünk a rendes plébániai miserendbe.

1 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Ismét egy csodálatos és nekünk szóló prédikációt hallhattunk.. Köszönjük!