2011. július 31., vasárnap

A Mennybe Vezető Út...

... (esetemben például) egy gyermek szoptatása, mert:

letöri az anya akaratosságát, aki szolgálhat Krisztusban egy ártatlan kis lényt.



Szoptatás közben kiárad a szeretet: szinte a túlcsorduló tejben megtestesülve :-)

A szoptatás
  • a kicsit mindig megnyugtatja
  • nagyon egészséges
  • a legtökéletesebb táplálék
  • Isteni feladat, hiszen az anya hiába vár ellenszolgáltatást vagy hálát

Erre gondolhat egy anya, amikor hajnali egykor hulla fáradtan felül az ágyban, és eszébe villan, hogy megint "legyőzte" őt egy négykilós kis tündérke, aki éppen éhesen megnyikkant...

5 megjegyzés:

Reina Nicolasa írta...

Köszönjük, nagyon szép gondolat. Illetve: valóság. :)

Mare Novarum írta...

Szia!

"Ellenszolgáltatás"-hoz két gondolat férfiként:
Az egyik, hogy Ti, Nők - ha csak nem vagytok szerzetesek - érett felnőtt fejjel részesültök egy olyan kapcsolatban (anya-gyermek), amelyről mi férfiak nemhogy álmodni sem merünk, hanem még elképzelni is nehéz.

Másik: látom ezeket az angyali a képeket itt blogon. Ez az sugárzó boldogság, és önfeledt - szinte földöntúli - mosoly nem "ellenszolgáltatás"? ;-)

Mária Magdaléna írta...

Hm.
Egy apa-gyermek kapcsolat is lehet hasonló! Persze tudom, hordozni 9 hónapig és megszülni sosem fogja, de ha egy apa odaadó, akkor megérezheti, amit egy anya!

Dehát ez a mosoly nem nekem szól. Nekem esetleg Isten adhat valaha "jutalmat" a fáradozásért, habár kötelességem megtenni, úgyhogy lehet, ezért nem is jár még a Mennyben sem "ellenszolgáltatás" :)
Vagy ne legyek ilyen szigorú?

Ja, és az, hogy egy anya tud szoptatni, nem biztos, hogy rajta múlik. Én minden nap hálát adok érte Istennek, és a kislányom is ezt fogja tenni. Nekem ez az egész amúgy eléggé nehéz, pedig van tejem. Nap mint nap megküzdünk...

Mare Novarum írta...

Szia!

Nem tudom, hogy a kérdésem költői volt-e, de versből származó idézettel reflektálok:

"Senki sem különálló sziget; minden ember a kontinens egy része, a szárazföld egy darabja; ha egy göröngyöt mos el a tenger, Európa lesz kevesebb, éppúgy mintha egy hegyfokot mosna el, vagy barátaid házát,
vagy a te birtokod; minden halállal én leszek kevesebb, mert egy vagyok az emberiséggel; ezért hát sose kérdezd, kiért szól a harang: érted szól."

Mária Magdaléna írta...

Igazán nagyon kedves. Köszönjük!