2011. július 17., vasárnap

Recept

Üdv Mindenkinek!

Még a baba megszületése előtt készítettem ezt a fotósorozatot, és itt az idő, hogy közkinccsé tegyem ezt az ételelkészítési módot. Borzasztóan egyszerű, és azt az örömöt adja, hogy nem szakácskönyvből dolgoztunk!

Először is: gondold át, hányan ennétek. Meleg vacsorának kiváló, vagy levessel ebédre, vagy kisétkűeknek magában. Csirke. Egy óra a sütési ideje.
A legfontosabb kellék a "sütőzacskó". Bármekkora lehet, több méret kapható. Sütőbe helyezés előtt ne feledd lezárni a száját, és kb. 5 ponton vastag tűvel, vagy hegyes kisollóval kilukasztani a zacskó tetején pontokat.
A sütőzacskót a tepsire szoktam tenni, így könnyen mozgatható. Nem fröcsköl össze a zsír semmit, nem kell utána takarítani. Még a tepsit se kell elmosni :D
Vegyél csirkecombot, szedd le a bőrét, mosd meg a húst. Alsó- és/vagy felsőcomb is tökéletes a célra. A bőrt is belepakolhatod a zacskóba, akkor nem lesz annyira száraz a végeredmény (ezt hívják szaftnak).
Vagy vegyél mellfilét, azokat vágd apróbb darabokra. Én a mélyhűtőben éppen csíkokra vágott csirkemellet találtam, ezért ilyen került a fotóra.
Ha a húst előkészítetted, jöhet a hagyma. BÁRMILYEN hagyma és bármekkora mennyiségben. Nem is muszáj, de szerintem nélkülözhetetlen, és jó ízt ad. Teljesen megpuhul a zacskó alján, szinte megfő. Lehet lilahagyma, vörös- és/vagy fokhagyma. A képen éppen újhagyma látható, a szárát is összekarikáztam.
A hagymára felkarikázott krumplikat dobj, nekem újkrumpli jutott éppen, aminek a héja is belekerülhet. (A krumplit előtte mosd meg :)Már melegítheted is a sütőt. 200 fokra. A húsdarabokat egyenként sózd be sültcsirke fűszersóval, vagy akármilyen fűszerrel. Én nem szoktam plusz sót rakni hozzá. Ha egy cafat kész, tedd a zacskóba.Csupán ennyi. Most jöhet a zacskó szájának lezárása, és a lukak a zacskó tetejére, kb. 5 ponton.Zutty be a sütőbe 60 percre.Zsiradék nélkül, a saját "levében" sül meg a finomság, és a köret is benne van a zacskóban. Szerintem kész főnyeremény. Kis rutinnal tényleg pillanatok alatt kész.És még maradt is belőle...

2 megjegyzés:

Mária Magdaléna írta...

Bocs, elfelejtettem beleírni, hogy lehet mellé még BÁRMIT pakolni. Olyasmi ez, mint a grillezés. Illik bele a gomba, a paradicsom, paprika stb. Ki mit szeret, és mi kapható. Összeérik, és ínycsiklandóan finom lesz a végeredmény!

Ildikó írta...

Köszönjük. Nemsokára szülinapom van és azt szeretnék ha én készítenék valamit én meg azt szeretném, ha étterembe mennénk. Elvileg egy évben egyszer igazán elmehet egy család az étterembe. Egyébként őrület, hogy a magyar családok nagy része ezt nem engedheti meg magának, hogy családostul elmegy egy étterembe. Mi nem tartozunk ezek közé a családok közé és ezért is szeretnék elmenni, bár most éppen totál le vagyok égve anyagilag, de hát most van alkalom és amikor már nem leszek leégve, akkor már nem lesz alkalom.