2013. augusztus 23., péntek

Könyv végi idézetek

"Mindazon dolgok közül, amiket a szeretet merészel megtenni, ez a legmesszebb ható. A fenyegetések ellenére is kitartóan továbbküzd. A nehézségek ellenére is kitartóan továbbmegy. És akkor sem hajlandó feladni, ha rosszul bánnak vele, vagy visszautasítják.
A szeretet soha nem fogy el." (Merj szeretni! 191. o.)

"Ha mindent megtettél is, ami saját erődből telik, azért hogy Istennek engedelmeskedj, még mindig előfordulhat, hogy a társad cserbenhagy és lelép, ugyanúgy, ahogy Jézus követői tették Vele. De ha a házasságod megszűnik, vagy a társad lelép, akkor az ne azért legyen, mert te feladtad, vagy mert megszűnt a szeretet iránta.
A szeretet soha nem szűnik meg." (Merj szeretni! 192. o.)

"És akkor ott van a házasság - a két ember közötti legerősebb szövetség a Földön; egy férfi és egy nő fogadalma, hogy feltétel nélkül és életre szólóan szeretni fogják egymást. A házasságban a jegygyűrűd jeleníti meg a szövetségi fogadalmat - ami nem csupán olyan elkötelezettséget jelent, amit remélsz, hogy megtartasz, hanem előre megfontolt, nyilvánosan, tanúk színe előtt hangosan kimondott ígéreteket." (Merj szeretni! 197. o.)

"Most van itt az idő, Isten férfia, vagy asszonya, hogy teljes őszinteségben és átadásban megújítsd ezt a szeretet-szövetséget. A szeretet túlságosan is szent kincs ahhoz, hogy lecseréld valami másra, és túl erős kötelék, hogy végzetes következmények nélkül szétszakítsd. Erősítsd hát meg újra szeretetedet az iránt, akit az Úr azért adott neked, hogy dédelgesd, értékeld és megbecsüld." (Merj szeretni! 198. o.)

Nincsenek megjegyzések: