2011. augusztus 25., csütörtök

Vénasszonyok nyara?

"Gondolom, napközben - ha van rá módod - alszol egy keveset" - írja egyik TAPASZTALT kisgyermekes barátnőm. Ráérzett a dologra, azzal a különbséggel, hogy nem nagyon van rá módom :)



Hihetetlen ez a kánikula így augusztus végén. Már épp lemondtunk arról, hogy lesz nyár, amikor nekikezdett tombolni. Ez csecsemővel borzalmas... A baba ugyanis állandóan szomjas, nem bír aludni, így egyik szoptatás a másikba ér, ami nagyon megviseli az anyát. Borul az egész napirend, ami nálunk épphogy csak kialakult. Úgyhogy ezért nincsenek se bejegyzések, se hosszú e-mail-ek. Ez az időszak nem (sem) erről szól. :-)



Szentmisére továbbra se tudok eljutni, valahogy vasárnap mindig minden összejön, apa is ugye pont a déli órákban tűnik el itthonról... Viszont legutóbb mesélt egy prédikációt. Az evangélium a farizeus és a vámos volt. A pap arról beszélt általa, hogy mennyire fontos letérdelni, és hogy ezt mennyire nem hajlandóak egyesek megtenni sajnos.
Mindenesetre nekem megadatott ez, hogy hiába is akarotoskodok, le kell "térdelnem" a kislányom elé. Nagy áldás ez, mert amúgy nyilvánvalóan a Pokolba jutna az ember. De ilyen kegyelmekben részesít minket az Úr. Figyeljünk a keresztjeinkre, és el ne mulasszuk felhasználni őket az üdvösség felé vezető úton!
Még annyi, hogy a hétvégén láthattam egy két esztendős kislányt szopizni, és találkoztam egy nagydarab "viking harcossal", aki közölte, hogy ő 4 éves koráig anyatejen élt :D És egyikőjük se volt soha beteg! Úgyhogy hajrá én...

5 megjegyzés:

Széncinege írta...

Létom úgy érzed magad, mint ez a cicamama, akinek minden bimbaján egy kiscica. Remélem szombattól megszűnik az idei kánikula, mert már nadrágom sincsen hozzá. Ami volt tegnap szakadt le rólam és nem lehet venni, mert már minden boltos az őszi holmikat árulja.

Reina Nicolasa írta...

Akkor én ezért vagyok ilyen göthes!!!!! Viccet félretéve, az a beszéd tényleg HIHETETLENÜL jó volt. Csak az a baj, hogy általában a HIHETETLENÜL jó beszédekből és annyi marad meg bennem, hogy HIHETETLENÜL jó volt........ :(

Hamarosan túl lesztek a döglesztő melegen, és akkor majd jön a tél gondja, hogy jaj ötszáz réteget kell a kisbabára adni... :)

Puszi!

Coracias írta...

Azt mondják, csak az első 20 év a nehéz:-) Csak így tovább!!!

Na jó, az első pár hónap...Anyukámék nem is tudom hogy bírták a húgaimat - ikrekkel még úgy sincs megállás és fel is ébresztik egymást, ha az egyik végre elalszik. Annyiból jobb, hogy ők októberiek és már nagyobbak voltak, mire jöttek a melegek. Addigra már el is apadt édesanyám teje, mert ketten se tudták kiügyködni, olyan gyengusok voltak.De hoztunk a védőnői szolgálattól anyatejet, akkor még az volt lehetőségként (30 éve) a tápszerek nem voltak annyira jók.

Már nem sokára vége a hőségnek és Ti is fellélegezhettek:-)

Mirjam írta...

A tápszerek most sem elég jók. :) Az anyatej összetétele egy rejtély, mostanáig sem sikerült felismerni minden egyes összetevőjét és ezek pontos koncentrációját. Tökéletes a baba számára. :)

Hajrá Hédi-anyu!!! :)

Coracias írta...

Persze, hogy az anyatej a legjobb, de mit adsz neki, ha elapad, vagy nincs, vagy pl. szülés utáni depresszió alakul ki az anyukának és gyógyszeres kezelés miatt el kell választani a picit? Valami kell helyette. A legjobb akkor más, összegyűjtött anyatej a védőnői szolgálattól. Nemrég viszont azt hallottam hogy nem tudják jól osztályozni, betartani a követelményeket, vagy valami ilyesmi, és inkább tápszert javasolnak. Ott ahol az egyik barátnőm lakik legalábbis, ez a helyzet. Anyukák, védőnők előnyben a témát illetően:-)

A tápszer napjainkra szerintem jobb, mint 30 éve volt, úgy értettem.