2011. február 22., kedd

Csiga helyett

Édesanyám Stockholmban él, de mikor hazajön néha Budapestre, mindig arra kér, hogy a lakásban várja őt kakaóscsiga, mert Svédországban nem lehet kapni.
Mindig kakaóscsigát eszik Magyarországon reggelire, amit személy szerint én is nagyon szeretek. Ki is tettem egy vicces blogot e témában az ajánló sávba.
Idézett oldalon kezdtek el a napokban foglalkozni a külföldi csigákkal.
Elgondolkodtam a dolgon, és visszaemlékeztem, hogy mivel is pótoltam a svéd fővárosban kakaóscsiga hiányomat...
Íme a Gifflar fahéjas minicsiga. Pontszáma: 8/10
Sok töltelék, de kissé gejl. A tésztája gyanúsan szinezéktől sárgállik, viszont gusztusos a sült felület csillogása. Jó a mérete, és csak annyit eszik belőle az ember, ami épp jólesik, hiszen a zacsi visszazárható. A hibája legfőképpen az, hogy kakaó helyett fahéjjal készült... A fahéjas csigák között természetesen a pontszáma: 10/10


2 megjegyzés:

Anna-Christina írta...

Hmmm, ez a fahéjas csiga naggggggyon jól néz ki...
A legutóbbi kakaóscsiga-élményem a Jégbüfében volt... akciós előző napi sütésűt vettem, de így is finom volt a tésztája és sok kakaó volt benne.
Meg még a Fornettis kakaóscsigát szeretem...
:-)

Mária Magdaléna írta...

Húúú. Pedig a Fornettiért nem rajonganak a "we love kakaóscsiga" bloggerei :D
Egyébként ez olyan, mint egy jó zene. Szerintem mindegy, hogy ki az előadó, ha jóa szám, akkor jó és kész...